smaller-logo.png
svenfino
svenfino

VILLA MARIA & MILJÖTÄNKANDE

Villa Maria är ett modernt företag som sätter miljöfrågorna högt och vi är dessutom ett bevis på att ett miljötänkande inom nybyggnation av hus redan idag är fullt möjligt, detta sker med hjälp av den teknik och produkter som finns tillgänglit.

Vi har kommit till den tidpunkten då vi måste börja tänka på hur vi skall behandla ”moder jord”, och det handlar inte enbart om hur vi lever i dagsläget. utan även hur vill vi att världen skall se ut för kommande generationer?

Därför är det redan nu mycket viktigt att vi utnyttjar de miljövänliga produkter och resurser som faktiskt existerar inom byggtekniken i dag. Den centralla fråga är alltid prisbilden när det kommer till miljövänligt byggande.

Oftast tror man att det medför betydligt högre kostnader att bygga miljövänligt och underhållsfritt. Men vi kan bevisa på motsatsen. Ett Ytong-Stenhus från Villa Maria kostar inte mer än ett traditionellt trähus och är dessutom billigare att äga i längden.

ENERGISNÅLT

Villa Maria Ytong– lättbetonghus har fantastiska egenskaper vad gäller isoleringsförmåga. Det är ett ”trögt” material vilket gör att den håller värmen ute på sommaren och kylan ute på vintern. I kombination med golvvärme och FTX-Ventilation får man mycket låga energikostnader.

UNDERHÅLLSFRITT

Ytong- lättbetong är en utmärkt putsbärare. Här behövs inga mellanskikt eller komplicerade konstruktioner för att få en klassisk putsad fasad. Det innebär att du som ägare inte behöver fundera på något som helst underhåll av fasaden de närmsta 25 åren. Vi har valt fönster från tyska Drutex som är en av Europas största fönster och dörrtillverkare. Deras PVC 3-glas fönster har mycket bra U-Värde (0,8) och är underhållsfria. De tappar ingen färgnyans genom åren, vilket innebär att era fönster har samma färg om 25 år som den dagen ni flyttade in i ert hus.

BEHAGLIGT LJUDKLIMAT

I ett Villa Maria Ytong – Stenhus har ni ett mycket behagligt ljudklimat. Ytterväggarna är i 365mm Ytong – lättbetong vilket bidrar till en minimal bullernivå utifrån. Alla innerväggar är i Ytong, vilket minskar ljudspridningen internt mellan rummen i huset. Bjälklaget mellan våningarna är också av Ytong -lättbetong vilket bidrar till en avsevärd reducerad ljudnivån mellan våningsplanen. Detta kan jämföras med ett traditionellt träbjälklag som har ett betydligt högre decibeltal.

FRITT FRÅN ALLERGIFRAMKALLANDE ÄMNEN

Huvudbeståndsdelarna i Ytong-stenblock är sand, vatten och kalk samt att den färdiga produkten består av ca 80% stillastående luft i tättslutande porer. Resultatet blir en 100% återvinningsbar och oorganisk produkt som bland annat är diffusionsöppen, obrännbar samt har goda värmeisolerande värden. Ytong kan användas i såväl bärande som icke bärande konstruktioner.

Montering sker med tunnfogslim samt utan armering vilket minimerar risken för köldbryggor och på så vis förenklar regleringen av inomhusklimatet. I Ytongs stenblock finns en perfekt balans mellan isolering, täthet och värmetröghet. Detta leder till ett sunt och behagligt inomhusklimat där skillnader i temperaturer under dygnet blir jämnt och behagligt tack vare den goda värmeackumulerings förmågan. När man bygger med Ytong stenblock bygger man med ett flexibelt, oorganiskt material som är helt fritt från allergiframkallande ämnen. Nämnas skall också att brandrisk/spridning är minimal eftersom sten inte kan brinna.

Villa Maria

Villa Maria
Skogsgatan 93
587 23 LINKÖPING

E-mail

Villa Maria

Copyright © 2021 Villa Maria. All Rights Reserved.